Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιμορφωτική ημερίδα με τίτλο: Οι Δημοσιογράφοι για το Μαθητικό Ραδιόφωνο το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 (10.00-14.00), στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ.

Την ημερίδα παρακολούθησαν οι εκπαιδευτικοί που σχεδιάζουν ραδιοφωνική εκπομπή μιας ώρας στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος “Κάνω ραδιόφωνο στο European School Radio” και η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά από το ραδιοφωνικό στούντιο του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης την ημέρα της επίσκεψης του σχολείου τους.

Την έναρξη της εκδήλωσης χαιρέτισαν ένθερμα οι υπεύθυνοι καθηγητές του ΑΤΕΙ-Θ, κ. Κωνσταντίνος Διαμαντάρας, Πρόεδρος Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και κ. Γεώργιος Μπάμνιος, Κοσμήτορας της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών. Στη συνέχεια, η κ. Ευτυχία Τούλιου παρουσίασε συνοπτικά τη διαδικασία συμμετοχής των σχολείων στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα της ημερίδας περιλάμβανε εισηγήσεις από τους Δημοσιογράφους, που ως Μέντορες θα στηρίξουν τους εκπαιδευτικούς και μαθητές των σχολικών ραδιοφωνικών ομάδων. Ο κ. Νικόλαος Δημαράς ενημέρωσε τους εκπαιδευτικούς για τη δεοντολογία στον ενημερωτικό λόγο, ο κ. Γεώργιος Καλιεντζίδης παρουσίασε τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να δομηθεί μια ραδιοφωνική εκπομπή και τόνισε την ιδιαιτερότητα του λόγου στο ραδιόφωνο, σε σύγκριση με τα άλλα μέσα. Ο κ. Βασίλειος Σολιόπουλος μίλησε για την εξέλιξη της δημοσιογραφίας, με τα τεχνολογικά εργαλεία που δίνονται πλέον σε όλους τους χρήστες και ειδικά όταν πρόκειται για μαθητές, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν τον δικό τους λόγο μέσω του Μαθητικού Ραδιοφώνου.

Τέλος, ακολούθησε συζήτηση των εκπαιδευτικών με τους Δημοσιογράφους. Οι Δημοσιογράφοι μετέφεραν τις εμπειρίες τους με τους μαθητές που γνώρισαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα την προηγούμενη σχολική χρονιά και έδωσαν πρακτικές οδηγίες στους εκπαιδευτικούς κατά την προετοιμασία της εκπομπής. Οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν με ενθουσιασμό και εκδήλωσαν ενδιαφέρον για αντίστοιχες επιμορφωτικές δράσεις.

Οι εισηγήσεις βιντεοσκοπήθηκαν και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του European School Radio, μαζί με το εκπαιδευτικό υλικό και τις παρουσιάσεις της ημερίδας.

 

One thought on “Επιτυχής η πραγματοποίηση της Ημερίδας “Οι Δημοσιογράφοι για το Μαθητικό Ραδιόφωνο””

  1. Πραγματικά κατατοπιστική όσον αφορά την ποιότητα των εκπομπών που θέλουμε για το Μαθητικό ραδιόφωνο. Οι ομιλητές μετέδωσαν την εμπειρία και τις γνώσεις τους με σαφήνεια και γλαφυρότητα και χάρηκα που γνωρίσαμε από κοντά αυτούς που θα μας καθοδηγούν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *