newschoolradioyear201617Στο νέο πρόγραμμα του European School Radio υπάρχουν δυο μας βασικές ζώνες εκπομπών. Το πρόγραμμα από φέτος χωρίζεται στη ζώνη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της ζώνη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Με σκοπό την καλύτερη ομοιογένεια του προγράμματος, τα δημοτικά σχολεία θα μπορούν να παρουσιάζουν τις έκτακτες και προγραμματισμένες εκπομπές τους από τις 12 μ.μ. έως τη 1 μ.μ. και από 4 μ.μ. έως τις 6 μ.μ. Την σκυτάλη μετά θα παίρνουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια που θα παρουσιάζουν τις εκπομπές τους απ΄το τις 7 έως τις 11 το βράδυ, πάντα για τις καθημερινές. Ανάλογες “κυκλοφοριακές” ρυθμίσεις υπάρχουν και το Σαββατοκύριακο. Σημειώνεται πως οι πρωινές εκπομπές (10-12) του Σαββατοκύριακου της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης είναι ημίωρης διάρκειας.

Παράλληλα, το European School Radio εγκαινιάζει τη ζώνη ζωντανών διαδραστικών εκπομπών κάθε Κυριακή από τις 5μ.μ. έως τις 11μ.μ., την οποία θα συντονίζουν οι πρώην μαθητές και νυν φοιτητές ως έμπειροι ραδιοφωνικοί παραγωγοί του ESR!  Τις ώρες αυτές θα δίνεται η δυνατότητα της άμεσης επικοινωνίας με τα σχολεία που θα μπορούν να βγαίνουν ζωντανά στον αέρα! Η ζώνη αυτή μπορεί να εμπλουτιστεί κατά τη διάρκεια του έτους με τις ζωντανές εκπομπές που θα ετοιμάσουν τα σχολεία του ESR.

programma

 

 

2 thoughts on “Περιγραφή νέου Προγράμματος European School Radio 2016-2107”

  1. Λένα ιωαννίδου says:

    Καλή μας αρχή! Μόλις πριν λίγο μεταφόρτωσα μια έκτακτη εκπομπή (15¨) για το Αρκάδι, Από 2ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου. Επειδή είναι επετειακή θα μπορούσε να ακουστεί ανήμερα της γιορτής, δηλαδή την Τρίτη; Δεν κατάφερα να βρω τη σελίδα που δηλώνουμε μέρα και ώρα. Ή μήπως στις έκτακτες δεν επιλέγουμε; Δε θυμάμαι από πέρυσι. Ευχαριστώ πολύ και τα ξαναλέμε.

    1. Αγαπητοί συνάδελφοι,
      Η ομάδα υποστήριξης του European School Radio είναι πρόθυμη να απαντήσει σε κάθε σας απορία σχετικά με τη συμμετοχή σας. Αφού μελετήσετε τον Οδηγό Συμμετοχής (https://sites.google.com/site/esrhelp/) μπορείτε να υποβάλετε τα ερωτήματά σας στο Forum Υποστήριξης (http://europeanschoolradio.eu/fora/forum/support/) της Κοινότητας του European School Radio.

      Με εκτίμηση
      Η ομάδα υποστήριξης του European School Radio

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *