ASF logoΤα σποτάκια των παιδιών που συμμετείχαν στο Εργαστήριο

«Γίνε Ραδιοφωνικός Παραγωγός για μία Μέρα»
στο Athens Science Festival στις 9/4/2016
γίνονται 15λεπτη Θεματική εκπομπή με θέμα τη Μουσική – Βιβλίο
Ακούστε τη δυνατά την Τρίτη 26/4/2016 και 3/5/2016 στις 4 – 5μμ!!!
(Διαβάστε παρακάτω για λεπτομέρειες)

Όπως είχαμε ανακοινώσει και παλιότερα, το European School Radio, Το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο, συμμετείχε στο Athens Science Festival 2016 με ένα Εργαστήριο για παιδιά. Το Εργαστήριο που υλοποιήθηκε στις 9/4/2016 στην Αίθουσα Αποθήκη στην Τεχνόπολη του Δ. Αθηναίων στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία!!!
Συνολικά 43 μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου επέλεξαν να έλθουν στο Εργαστήριό μας και να συμμετάσχουν στη δημιουργία ραδιοφωνικού σποτ σε θέμα επιλογής τους.
Οι μαθητές χωρισμένοι σε δύο μεγάλες ομάδες (17 άτομα στην πρώτη και 26 στη δεύτερη) αρχικά ενημερώθηκαν απο τους επιμορφωτές Δηλαβέρη Βασιλεία και Καμήλο Νικόλαο για την πλατφόρμα του Ραδιοφώνου μας και τη δυνατότητα να συμμετάσχουν με δικές τους ραδιοφωνικές παραγωγές μέσω του σχολείου τους.
Στη συνέχεια χωρισμένοι σε 8 ομάδες των 3-7 ατόμων, με τη βοήθεια των επιμορφωτών και Φύλλωνpizap.com14615110980811 Εργασίας που τους μοιράστηκαν, έδωσαν όνομα στην ομάδα τους, ζωγράφισαν το banner τους, υποδύθηκαν τους δημοσιογράφους ραδιοφωνικού σταθμού και ανέλαβαν από μία ραδιοφωνική αποστολή. Οι αποστολές εντάσσονταν στην παρακάτω θεματολογία:
1. Περιβάλλον & Υγεία
2. Μουσική
3. Επιστήμη & Τεχνολογία
4. Κινηματογράφος, Θέατρο, Βιβλίο, Πολιτισμός
5. Μαθητικά/Αθλητικά /Τοπικά νέα
6. Κοινωνικά / Εκπαιδευτικά θέματα
Η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων επέλεξε τη ραδιοαποστολή που αφορούσε τη Μουσική και μόνο μία την αποστολή που αφορούσε τον Κινηματογράφο, Θέατρο, Βιβλίο, Πολιτισμό
Συγκεκριμένα η αποστολή της Μουσικής έλεγε:
«Αγαπητοί δημοσιογράφοι,
Μια γνωστή εταιρία διοργάνωσης συναυλιών πρόκειται να φέρει στην Ελλάδα τον αγαπημένο σας τραγουδιστή/μουσικό/ συγκρότημα. Ο ραδιοφωνικός μας σταθμός ανέλαβε να διαφημίσει τη συναυλία αυτή με ένα σύντομο ραδιοφωνικό μήνυμα περίπου 1,5 λεπτού.
Συζητήστε με την ομάδα σας τι θα περιλαμβάνει αυτό το μικρό σποτάκι. Μπορεί να λέει τον τόπο και το χρόνο της συναυλίας, το όνομα του καλλιτέχνη, γιατί είναι γνωστός και δημοφιλής και φυσικά μην ξεχάσετε να προσκαλέσετε όλους να έλθουν στη συναυλία»
Ενώ η αποστολή για τον Κινηματογράφο, Θέατρο, Βιβλίο, Πολιτισμό:
«Αγαπητοί δημοσιογράφοι,
Μια πολιτιστική οργάνωση θέλει να προωθήσει τη Φιλαναγνωσία σε μαθητές δημοτικού. Ο ραδιοφωνικός μας σταθμός ανέλαβε να ενισχύσει τη δράση αυτή με ένα σύντομο ραδιοφωνικό μήνυμα περίπου 1,5 λεπτού.
Συζητήστε με την ομάδα σας γιατί τα παιδιά διαβάζουν λογοτεχνικά ή άλλα βιβλία, τι τους αρέσει σε αυτά και κυρίως τι πρέπει να έχει ένα βιβλίο για να αρέσει στα παιδιά.»
Στη συνέχεια οι ομάδες έγραψαν το κείμενό τους, έκαναν πρόβα στα λόγια τους και στον τρόπο που θα εκφωνήσουν το σποτάκι τους, το ηχογράφησαν, επέλεξαν τη μουσική που θα το «ντύσουν» και έκαναν το μASFvidοντάζ στο audacity (Πρόγραμμα επεξεργασίας ήχου).
Παρακολουθήστε και αυτό το σύντομο βιντεάκι με φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από το χώρο του εργαστηρίου, για να πάρετε μια γεύση της διαδικασίας!!!Εμείς, αφού πήραμε την έγγραφη συγκατάθεση των γονέων τους, για να ανεβάσουμε τις δημιουργίες των παιδιών στο European School Radio, συνθέσαμε τα σποτάκια των τεσσάρων από τις οχτώ ομάδες σε μια 15λεπτη θεματική εκπομπή με θέμα τη Μουσική – Βιβλίο και θα ακουστεί δυνατά την Τρίτη 26/4/2016 και 3/5/2016 στις 4 – 5μμ (και πιθανότατα και άλλες Τρίτες μέχρι να αντικατασταθεί από άλλη Θεματική εκπομπή με το ίδιο θέμα).

Για να ακούσετε την εκπομπή κλικ εδώ: European School Radio player

Έτσι οι Ομάδες:
«Τα Φιλαράκια», «Musical Radio», «Broken Notes» και «Ένα βιβλίο στη ζωή»
μπορούν να απολαύσουν μαζί με συγγενείς και φίλους τις δημιουργίες τους μέσα από τη συχνότητα του European School Radio, Του Πρώτου Μαθητικού Ραδιοφώνου!!!!
Σημείωση: Δυστυχώς δεν μπορούμε να ανεβάσουμε τα σποτάκια των άλλων τεσσάρων ομάδων που δε συνοδεύονταν απο τους γονείς τους και δεν έχουμε την έγγραφη έγκρισή τους. Αν επιτευχθεί αυτή η προϋπόθεση θα τις ανεβάσουμε σε επόμενη Θεματική εκπομπή
Τέλος οι μαθητές μάς έγραψαν τις εντυπώσεις τους από το Εργαστήριο που συμμετείχαν και τις παραθέτουμε στο βιντεάκι που δημιουργήσαμε με τις φωτογραφίες τους!!!!
Eυχαριστούμε θερμά τους γονείς των μαθητών για τη στήριξη στο έργο μας!!!
Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν για την ζωντάνια και τη δημιουργικότητά τους και τους ευχαριστούμε θερμά για τα καλά τους λόγια!!!!
Ελπίζουμε σύντομα να τους δούμε ραδιοφωνικούς παραγωγούς στη μεγάλη οικογένεια των ραδιοφωνατζήδων του European School Radio!!!

Με εκτίμηση οι Επιμορφωτές
Δηλαβέρη Βασιλεία
Καμήλος Νίκος

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *