0286E5CC45FF01DBA7B146BA1D15EE95[1]Οι μαθητές και μαθήτριες της Α’ τάξης του Γυμνασίου Καμπάνη στο Κιλκίς παρουσιάζουμε και συζητούμε στο European School Radio κάποια απο ζητήματα και τα προβλήματα  για τους πρόσφυγες και μετανάστες στην Ειδομένη Κιλκίς.

Θα  συζητήσουμε για το θέμα όπως το καταλαβαίνουμε και το νιώθουμε οι μαθητές και μαθήτριες και θα παρουσιάσουμε μεταξύ άλλων τις ανθρώπινες και καθημερινές στιγμές και προβλήματα των ανθρώπων όχι μόνο των προσφύγων αλλά και των κατοίκων του Κιλκίς.

Το θέμα μας αναλυτικότερα.

Το τελευταίο διάστημα το Κιλκίς δέχεται πρόσφυγες και μετανάστες από άλλες χώρες που ψάχνουν διαφυγεί σε καλύτερες συνθήκες ζωής στην Ευρώπη. Ειδικά στα σύνορα με την γειτονική χώρα (ΠΓΔΜ), χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες συνωστίζονται κάτω από δύσκολες συνθήκες διαβίωσης και όπως φαίνεται από τις εξελίξεις τα πράγματα φαίνονται να δυσκολεύουν καθώς η ΠΓΔΜ επιτρέπει έναν ελάχιστον αριθμό από αυτούς να περάσει στα συνορά της. Η εκπομπή θα παρουσιάσει τα ζητήματα και τα προβλήματα. Θα αξιοποιήσει τις πληροφορίες που προέρχονται από τα καθημερινά ρεπορτάζ των ΜΜΕ για να απεικονίσει το θέμα και να καταδείξει και τις ανθρώπινες και καθημερινές στιγμές και προβλήματα των ανθρώπων όχι μόνο των προσφύγων αλλά και των κατοίκων του Κιλκίς. Ως ραδιοφωνική ομάδα, θα θέλαμε να μάθουμε πώς αξιοποιούμε αυτές τις πληροφορίες, πώς τις παρουσιάζουμε στο ραδιόφωνο αλλά επίσης, θα θέλαμε να μάθουμε από τον/την δημοσιογράφο, τις τεχνικές και τις δημοσιογραφικές μεθόδους της κατά τόπου καταγραφής του ρεπορτάζ.

Ακούστε μας και περιμένουμε και τα σχόλιά σας στην Κοινότητα του European School Radio.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *