music-1013867_1280Η σχολική χρονιά 2016-17 ξεκινάει ραδιοφωνικά για τους εκπαιδευτικούς Μουσικής στην Αττική!

Έχουμε την ιδιαίτερη χαρά να ανακοινώνουμε τη διοργάνωση τεσσάρων (4) επιμορφωτικών συναντήσεων στις 2,5,7 & 8 Σεπτεμβρίου 2016 με θέμα το Μαθητικό Ραδιόφωνο, οι οποίες θα λάβουν χώρα στο 1ο Ε.Κ. Αθηνών και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το πρόγραμμα είναι πλήρες και αναμένεται να καλύψει τις ανάγκες των εκπαιδευτικών Μουσικής. Θα περιλαμβάνει παρουσίαση της δράσης, προτάσεις αξιοποίησης του ραδιοφώνου για το γνωστικό αντικείμενο της Μουσικής, ενημέρωση για τον ραδιοφωνικό διαγωνισμό “Κάν’ το ν’ ακουστεί”, επίδειξη του λογισμικού Audacity και βιωματική δράση ηχογράφησης- επεξεργασίας ήχου και ερμηνεία μουσικών έργων!

Εισηγήτριες θα είναι οι αξιότιμες:

κ. Γεωργία Γ. Μαρκέα, Σχολική Σύμβουλος Μουσικής, και η  κ. Σοφία Λεβαντή, Καθηγήτρια Μουσικής, μέλος της Επιστημονικής Εταιρίας European School Radio και πρέσβειρα του Μαθητικού Ραδιοφώνου.

Η κ. Μαρκέα και η κ. Λεβαντή στήριξαν έμπρακτα το 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου και τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Ηχητικού Μηνύματος & Τραγουδιού “Κάν’ το ν’ ακουστεί 2016” και τίμησαν με την ενεργό συμμετοχή τους την Οργανωτική και Κριτική Επιτροπή. Με τη διοργάνωση των επιμορφωτικών συναντήσεων συνεχίζουν ακόμα πιο δυναμικά να είναι αρωγοί της προσπάθειας διάχυσης του Μαθητικού Ραδιοφώνου στον κλάδο της Μουσικής.

Είμαστε σίγουροι οι συμμετέχοντες/ουσες εκπαιδευτικοί θα αντλήσουν ιδέες σύνδεσης του Μαθητικού Ραδιοφώνου με τη διδασκαλία της Μουσικής και θα ανακαλύψουν τις δυνατότητες ανάδειξης της μαθητικής δημιουργίας από το μοναδικό διαδικτυακό ραδιόφωνο της εκπαιδευτικής κοινότητας!

Διαβάστε το επίσημο έγγραφο:

Επιστολή προς εκπαιδευτικούς Μουσικής για τέσσερα σεμινάρια για το Μαθητικό Ραδιόφωνο στις 2, 5, 7 και 8-9-16 (Γ.Γ. Μαρκέα)

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *