kolaz 1h ekpomph 2015

       Δυναμικό ξεκίνημα για το Μουσικό Σχολείο Βέροιας στο πρώτο μαθητικό ραδιόφωνο – European School Radio με μια δίωρη εκπομπή ενάντια στον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία που γεννούν ο φασισμός και τα δικτατορικά καθεστώτα την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 17:00 – 19:00 

 

Α΄ μέρος εκπομπής

       Θα παρουσιαστεί στο πρώτο μέρος η εκδήλωση για την 75η επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 με τίτλο: “Ο φασισμός δεν έρχεται από το μέλλον…Ποτέ πια!!!” 

Μέσα από λογοτεχνικά και αυτοβιογραφικά κείμενα, ποιήματα, μαρτυρίες αφανών και επώνυμων πρωταγωνιστών – τα οποία ερμηνεύουν με μοναδικό τρόπο μαθητές της Α΄ Λυκείου – αλλά και μέσα από επιλεγμένα τραγούδια κορυφαίων στιχουργών και συνθετών – που ερμηνεύει ορχηστρικό σύνολο μαθητών του σχολείου αλλά και η χορωδία Ευρωπαϊκής Μουσικής παρουσιάζονται οι μεγάλες στιγμές της ιστορίας, όταν…οι ήρωες πολεμούσαν σαν Έλληνες, όταν…οι Κυριακές ήταν συννεφιασμένες, όταν…τις ημέρες εκείνες μυστική σύναξη έκαναν τα παιδιά.

Οι συντελεστές της εκδήλωσης ήταν οι καθηγητές μουσικής, Βασίλης Βαλαβάνης – ενορχήστρωση, διεύθυνση ορχήστρας – χορωδίας, Ελένη Νατσάκου – διδασκαλία χορωδίας, Μιρέλα Παπαδοπούλου – ενορχήστρωση, Γεωργία Ιωαννίδου – συνοδεία πιάνου και η φιλόλογος, Χαρίκλεια Σκουμποπούλου .

Β΄ μέρος εκπομπής

          Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής θα παρουσιαστεί η εκδήλωση για την 41η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου με τίτλο: “Πώς να σωπάσω”. Μουσική, τραγούδι, απαγγελίες, δρώμενα σε μια αρμονική σύνθεση που μας μεταφέρει στο κλίμα της εποχής.

        Την ευθύνη της οργάνωσης είχαν η καθηγήτρια μουσικής, Βιργίνια Καραφούσια και η φιλόλογος, Χαρίκλεια Σκουμποπούλου ενώ σκίτσα για την επένδυση του οπτικοακουστικού υλικού φιλοτέχνησε η καθηγήτρια εικαστικών, Φωτεινή Χαμιδιελή.

Δείτε τα διαφημιστικά των εκδηλώσεων εδώ και εδώ.

Οπτικοακουστικό υλικό

Σώπα μη μιλάς – Πώς να σωπάσω (βίντεο)

 

Συνεχίστε τον δρόμο μας (βίντεο)

7 thoughts on “Όταν η μουσική μιλά και ο λόγος αγγίζει ευαίσθητες χορδές – Δυναμικό ξεκίνημα από το Μουσικό Σχολείο Βέροιας”

  1. Θα ακούσουμε όλοι την πολύ ενδιαφέρουσα εκπομπή σας.

  2. Καλή αρχή στο αγαπημένο μας Μουσικό Σχολείο Βέροιας!!!! Αγαπάμε Χαράαα!!!

  3. Καλή αρχή με κάτι πολύ επίκαιρο και ενδιαφέρον.

  4. Ευχαριστούμε πολύ!!! Καλή μας ραδιοφωνική χρονιά, αγαπημένοι μας φίλοι!!! Ευχαριστούμε για την ευκαιρία που μας δίνετε για άλλη μια χρονιά να ακουστεί η ΦΩΝΗ μας ΔΥΝΑΤΑ στην Ελλάδα και όχι μόνο!

  5. Γεια σου Χαρά! Γεια σου Μουσικό Βέροιας! Καλή αρχή!

  6. Ανυπομονούμε να σας ακούσουμε! Καλή ραδιοφωνική χρονιά Χαρά!!

  7. Πολύ ενθαρρυντικά τα σχόλιά σας! Μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε και τη φετινή χρονιά! Σας ευχαριστούμε όλους!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *