zontani-ekpompi-2

Η ραδιοφωνική ομάδα «Και τα μυαλά στα πεντάγραμμα!» του Μουσικού Σχολείου Βέροιας μετέδωσε με επιτυχία ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή από τον χώρο του σχολείου την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 στις 5 – 6 το απόγευμα. Στην εκπομπή παρουσιάστηκαν παραδοσιακά τραγούδια διασκευασμένα σε ηλεκτρικές ερμηνείες, κομμένες και ραμμένες στα σύγχρονα ηχοχρώματα.

Αφόρμηση για το θέμα της εκπομπής ήταν το διήγημα “Να΄ σαι καλά δάσκαλε” του Γ. Ιωάννου το οποίο μελέτησαν οι μαθητές της β΄ γυμνασίου στο μάθημα της λογοτεχνίας και συγκέντρωσαν το υλικό της εκπομπής στο πλαίσιο εργασιών που τους ανατέθηκαν. (πατήστε πάνω στον σύνδεσμο για να δείτε το απόσπασμα)

Το  διήγημα, που πρωτοδημοσιεύτηκε το 1979 και προέρχεται από τη συλλογή Εφήβων και μη (1982), συνδέεται στενά με τις σχολικές εμπειρίες. Αναφέρεται στην αγάπη του φιλολόγου για τη λαϊκή παράδοση, στη διδακτική μεθοδολογία του και στις δραστηριότητες που αναθέτει στους μαθητές του με σκοπό να εφαρμόσουν στην πράξη τις θεωρητικές γνώσεις του μαθήματος, να έρθουν σε επαφή με την τοπική λαϊκή τους παράδοση και να την αγαπήσουν και εκείνοι.

Για μια ακόμη φορά οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βέροιας χρησιμοποιούν το μαθητικό ραδιόφωνο ως εκπαιδευτικό εργαλείο στο μάθημα της λογοτεχνίας και αποδεικνύεται έτσι έμπρακτα η σύνδεση του ραδιοφώνου με την εκπαιδευτική διαδικασία.

Για την πραγματοποίηση της ζωντανής εκπομπής και την επιτυχή έκβασή της καθοριστική ήταν η συμβολή του μαθητή της γ΄ γυμνασίου, Ευγένιου Βαρακλή – ο οποίος εκτέλεσε χρέη ηχολήπτη,  αλλά και των μελών της ομάδας – μαθητών της γ΄ γυμνασίου, Μάριου Βράνα, Σπύρου Καλατζόπουλου, Εύας Χατζίδου, των μαθητών της β΄ γυμνασίου, Ανθίμμης Δόμανου, Άννας Ελευθεριάδου, Αλεξάνδρας Μπαντή, Αγγελικής Μποβάκη, Βαγγέλη Λιμνιού, Μαριάννας Δαληγκάρου, και του μαθητή της α΄ γυμνασίου, Άγγελου Χαραλαμπίδη, οι οποίοι εκτέλεσαν χρέη συντακτών και εκφωνητών.

kolaz-zontani

Στόχος της ομάδας είναι η παραγωγή ζωντανών εκπομπών καθ΄ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Ευχαριστούμε τους ακροατές μας οι οποίοι μας εμψύχωναν και από το chat του σταθμού αλλά και τον συνεργάτη του ESR και ραδιοφωνικό παραγωγό, Σίμο Σιδέρη, για την πολύτιμη βοήθειά του. Συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της ομάδας!

Ευελπιστούμε να σας κρατάμε συντροφιά τα κυριακάτικα απογεύματα και περιμένουμε να είστε κοντά μας στο εγχείρημα αυτό!

“Να΄ σαι καλά… European School Radio” θα αναφωνήσουμε κι εμείς, όπως ο ήρωας του διηγήματος του Γ. Ιωάννου, γιατί μας έκανες και είδαμε το σχολείο ως χώρο δημιουργίας και έκφρασης.

 

2 thoughts on “Να΄ σαι καλά…European School Radio!!! Μουσικό Σχολείο Βέροιας”

  1. Σας αγαπάμεεεεε! Συνεχίστε την υπέροχη πορεία σας…

    1. Συνεχίζουμε το…radioεπικοινωνείν, γιατί μας αρέσει ο υπέροχος κόσμος του ESR! Σας αφιερώνουμε το What a wonderful world https://www.youtube.com/watch?v=5MEACKadJvo
      Θα πρέπει να το διασκευάσουμε για το ESR! Δε θα ήταν όμορφο ένα βιντεοκλιπάκι με φωτο από τα μέλη της οικογένειας του ESR! Τι λέτε;;;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *